۹ راهکار ایمنی در کار با دستگاه خراطی

۹ راهکار ایمنی در کار با دستگاه خراطی

دستگاه خراطی به گونه‌ای طراحی شده است که ایمنی نسبتاً بالایی داشته باشد. برای جلوگیری از بروز هر گونه خطر احتمالی باید در هنگام استفاده از این دستگاه نکات ایمنی را رعایت کنید. شما به عنوان یک خراط باید اطمینان حاصل کنید که دستگاه‌تان به خوبی کار کرده و همه چیز به خوبی پیش می‌رود.
اگر در هنگام کار با دستگاه متوجه مسئله‌ای غیر‌‌عادی شدید، فوراً آن را خاموش کنید و موارد مختلف را با دقت مورد بررسی قرار دهید. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی مهم‌ترین نکات ایمنی کار با دستگاه خراطی بپردازیم. به طور حتم این نکات برای همه افراد فعال در حوزه خراطی مناسب می‌باشد.

محافظ صورت خراطی

مهم‌ترین نکات ایمنی کار با دستگاه خراطی

برای استفاده از دستگاه خراطی باید برخی از موارد خاص را حتما رعایت کنید. تمام این موارد به افزایش ایمنی و کاهش آسیب‌های احتمالی کمک می‌کنند.

لباس کار

استفاده از یک لباس کار مناسب و استاندارد، یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. لباس کار شما باید به گونه‌ای باشد که در هنگام چرخیدن و حرکت کردن، به دستگاه گیر نکند. توصیه می‌شود که حتما از لباس‌های آستین کوتاه استفاده کنید.
وقتی از لباس‌های آستین بلند استفاده می‌کنید، ممکن است آستین لباس به دستگاه گیر کند و باعث ایجاد آسیب‌های جدی در شما شود. اگر آستین لباس کارتان بلند است، آن را به سمت بالا تا بزنید و یا تا حد امکان در هنگام کار از لباس‌های جذب استفاده کنید.

لباس کار خراطی

عدم استفاده از دستبند، گردنبند، ساعت مچی و سایر اشیای آویختنی

اگر موهایتان بلند است، قبل از کار با دستگاه آن را محکم ببندید. به هیچ عنوان از گردنبند، دستکش، دستبند، ساعت‌ مچی و یا گوشواره‌های آویزان استفاده نکنید. چنین اجسامی باعث کاهش ایمنی شما در هنگام کار با دستگاه خراطی می‌شوند.

پوشیدن کفش مناسب

در هنگام کار با دستگاه، حتماً از کفش‌های اندازه و مناسب استفاده کنید. پوشیدن دمپایی و یا کفش‌های جلوباز مانند صندل‌، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است وسایلی که با آن کار می‌کنید، ناگهان بر روی پاهایتان بیفتند و به شما آسیب برسانند. براده‌هایی که در هنگام برش چوب به اطراف پرتاب می‌شوند نیز ممکن است باعث زخمی شدن پاهایتان شوند.

کفش ایمنی خراطی

جمع‌کردن براده‌های اطراف دستگاه خراطی

ممکن است در حین کار، قطعاتی مانند مغار، اسکنه و یا هر ابزار دیگری از دستتان بیفتد و قطعا پیدا کردن چنین وسایلی در میان انبوهی از براده‌ها کار مشکلی است. بنابراین، بهتر است بعد از اتمام کار، براده‌ها را از اطراف دستگاه خراطی جمع کنید. به هیچ عنوان در اطراف دستگاه خود، زباله و یا هر جسم مزاحم دیگری را قرار ندهید. علاوه بر این، حتماً در هنگام جمع‌ کردن براده‌ها از ماسک استفاده کنید زیرا براده‌ها ممکن است وارد مجاری تنفسی‌تان بشوند و به شما آسیب برسانند.

استفاده از عینک محافظ و ماسک

یکی دیگر از نکات ایمنی مهم کار با دستگاه خراطی استفاده از عینک یا نقاب مناسب می‌باشد. عینک‌ها باید کاملاً استاندارد باشند و چشم‌ها را به طور کامل بپوشانند.
استفاده از عینک، مانع از برخورد براده‌های پرتاب شده به داخل چشم می‌شوند؛ بنابراین عینک‌های ایمنی، جزو مهم‌ترین ابزارهای ایمنی کار خراطی به حساب می‌آیند.
عینک‌های استاندارد معمولاً دارای لنزهای پلی کربنات هستند و محافظ جانبی دارند. محافظ‌های جانبی به گونه‌ای طراحی شده اند که از ورود تراشه‌های کوچک از گوشه‌های عینک جلوگیری می‌کنند.
برش چوب باعث بوجود آمدن براده‌های ریز و درشت فراوانی می‌شود. برخی از این براده‌ها شبیه گردوغبار هستند و ممکن است در صورت ورود به ریه‌ شما، به ‌مرور باعث ایجاد مشکلات تنفسی شوند. برای داشتن تنفس بهتر و سلامت ریه‌ها، بهتر است همیشه در حین کار از یک ماسک محافظ استاندارد استفاده کنید. استفاده از ماسک در هنگام جمع آوری براده‌ها نیز ضروری است.

عینک ایمنی خراطی

داشتن نور کافی در هنگام کار با دستگاه

برای داشتن دید و تسلط بیشتر نسبت به قطعه کار و دستگاه، حتماً باید در نزدیک دستگاه خراطی خود نور کافی داشته باشید. داشتن امکان تنظیم نور و قابلیت جابجایی محل نور، کار شما را بسیار راحت‌تر می‌کند. با تنظیم دقیق نور و ایجاد شرایطی برای داشتن دید بهتر نسبت به قطعه کار، می‌توانید ایمنی خود را افزایش دهید.

داشتن وضعیت جسمی مناسب

قبل از شروع کار با دستگاه خراطی حتما از سلامت جسمی‌تان اطمینان حاصل کنید. اگر سردرد شدید، سرگیجه و یا علائمی مشابه را دارید، از کار کردن با دستگاه جداً خودداری کنید.

سرعت چرخش دستگاه

استفاده از سرعت مناسب چرخش نیز یکی از نکات بسیار مهمی است که می‌تواند باعث افزایش ایمنی کار با دستگاه خراطی شود و از خطرات و آسیب‌های احتمالی بکاهد. اگر سرعت چرخش دستگاه بیش از اندازه زیاد باشد، در این صورت ممکن است قطعه کار به سمت شما پرت شود و سلامتی شما را به خطر بیندازد.
سرعت چرخش دستگاه باید با توجه به نوع، جنس و اندازه قطعه کار و همچنین نوع لوازمی که استفاده می‌کنید، تنظیم شود. همچنین بهتر است در شروع کار با سرعت‌های پایین‌تر کار کنید.
سرعت پایین به شما کمک می‌کند تا هرگونه عدم تعادل در قطعه کار یا دستگاه خراطی را بهتر و سریع‌تر شناسایی کنید. با شناسایی هر چه سریعتر هر گونه مشکل و عدم تعادلی در قطعه کار و یا دستگاه خراطی، می‌توانید از خود در برابر خطر پرتاب شدن قطعه و یا هر آسیب دیگری حفاظت کنید.
اگر از اسپیندل‌های معمولی استفاده می‌کنید، میزان چرخش باید عددی بین 800 تا 1800 دور بر دقیقه باشد. اگر از صفحه تراش فلزی استفاده می‌کنید، سرعت چرخش دستگاه باید نهایت 1200 دور در دقیقه و برای کاسه‌های بزرگ نیز نهایت 150 دور بر دقیقه باشد.

عدم استفاده از چوب‌هایی که دارای ترک و گره‌های بزرگ هستند

وقتی می‌خواهید قطعه کار را انتخاب کنید، از نبود ترک و یا گره‌های بزرگ در آن مطمئن شوید. اگر قطعه کارتان بخشی از یک تنه درخت است، در شروع کار حتما از دور پایین استفاده کنید. با توجه به نیروی گریز از مرکز بالای دستگاه خراطی، استفاده از سرعت بالا در قطعه‌هایی که مرکز مشخصی ندارند، کاری خطرناک بوده و در چنین شرایطی ممکن است قطعه کار به سمت بیرون پرتاب شود و به شما آسیب برساند.

پیش از شروع کار اجزای ماشین خراطی را بررسی کنید

قبل از شروع کار، قطعات دستگاه خراطی را با دقت بررسی کنید. برای اطمینان از ایمن بودن دستگاه با دقت تمام ابزارهای مونتاژ شده بر روی فک ثابت و تکیه‌گاه ابزار را مورد بررسی قرار دهید.

تکیه گاه ابزار

تکیه‌گاه ابزار باید در نزدیکی قطعه کار قرار داشته باشد، به‌طوری‌ که تقریباً با چوب تماس پیدا کند. برای ایمنی در کار با دستگاه خراطی، به طور مرتب موقعیت تکیه‌گاه ابزار را مورد بررسی قرار دهید و مطمئن شوید که جابه‌جا نشده است.

بررسی قطعه کار

پس از پایان کار، حتماً دستگاه خراطی را خاموش کرده و قطعه کار را از روی آن بردارید.علاوه‌ برآن وقتی قطعه کار را در دستگاه قرار دادید، چند بار با دست آن را بچرخانید و مطمئن شوید که آزادانه می‌چرخد و به خوبی در جای محکم شده است.

مناطق خطر

دو طرف قطعه کار، جزو اصلی‌ترین مناطق خطر به حساب می‌آیند و باید در هنگام کار با دستگاه خراطی حتماً به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید. منطقه خطر دقیقاً در پشت و جلوی قطعه کار قرار دارد. وقتی می‌خواهید قطعه کار را از دستگاه جدا کنید، احتمال حرکت آن در این مناطق وجود دارد. بنابراین در هنگام نصب قطعه کار و یا در هنگام خاموش و روشن کردن دستگاه، در این نواحی قرار نگیرید و از آسیبی که ممکن است به خاطر پرت شدن قطعه کار بوجود آید، جلوگیری کنید.

نکات مهم در حین استفاده از مغار

وقتی در حال کار با مغار هستید، مراقب باشید تا انگشتانتان در نزدیکی قطعه کار قرار نگیرند. برای ایجاد اشکال و فرم‌های مختلف حتما باید از مغار مخصوص و تیز استفاده کنید. مغارهای خود را به طور مرتب را تیز کنید و در هنگام سمباده کاری، تکیه‌گاه مغار را از جایش بردارید.

دستگاه را روشن نگذارید

هنگامی که از دستگاه خراطی استفاده نمی کنید، حتما آن را خاموش کنید. پس از اینکه کارتان با دستگاه تمام شد و یا زمانی که مشغول انجام کار دیگری هستید، به هیچ عنوان دستگاه را به حال خود روشن نگذارید. پس از اتمام کار، حتما دستگاه خراطی را خاموش کنید و تا وقتی که از توقف کامل آن مطمئن نشدید، محل را ترک نکنید.

سخن آخر

ایمنی در کار با دستگاه خراطی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و توجه ‌نکردن به برخی از نکات ایمنی و حفاظتی می‌تواند خطرات جدی را به دنبال داشته باشد. داشتن لباس کار مناسب، استفاده از عینک یا نقاب و تنظیم سرعت چرخش از جمله مهم‌ترین نکات ایمنی هستند که باید در هنگام کار با دستگاه خراطی آنها را رعایت کنید.
سعی کنید برای ایمنی خودتان و سالم ماندن دستگاه خراطی، حتماً به موارد ذکر شده در این مقاله و سایر نکات ایمنی توجه کنید. در صورتی که شما هم تجربه خاصی از عدم رعایت نکات ایمنی دارید، در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

سبد خرید
پیمایش به بالا